Warning: session_start() [function.session-start]: open(/www/dataace4/scrapenjoy/sessions/sess_0bbh04stq6fgjds8b5g0svrvh0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /www/dataace4/scrapenjoy/susanne/index.php on line 2
Susanne Buter - blog I workshops I projecten Creatieve Munitie T-shirt ontwerpwedstrijd

Creatieve Munitie T-shirt ontwerpwedstrijd

Wil jij ook strijden voor een eerlijkere wereld? Creatief? Doe mee met de Creatieve Munitie Tshirt Ontwerpwedstrijd 'i hate my dirty Tee' en maak kans op je eigen schone T-shirt.

Veel kleding die wij dragen is van katoen gemaakt. De gewone katoenindustrie is erg vervuilend. De fabrieken die de katoen bleken en verven verontreinigen vaak het milieu. Ook de arbeiders op het veld komen in aanraking met deze giftige stoffen. Ze worden er ziek van en krijgen vaak ook nog eens te weinig geld voor hun product. En waar ze de kleding naaien zijn de arbeidsomstandigheden ook vaak slecht. Denk maar aan kinderarbeid, te lange werktijden, een ongezonde omgeving en slechte betaling. Dat is niet eerlijk.

Een schoon T-shirt is gemaakt van eco-katoen, dat wil zeggen: biologisch geteelde katoen. In de biologische landbouw wordt er geen gebruik gemaakt van giftige stoffen. Het bedrijf waar de biologische katoen verwerkt wordt tot een schoon Creatieve Munitie T-shirt is goed voor zijn mensen (fairwear gecertificeerd biokatoen). Ze werken er onder prettige omstandigheden en krijgen fatsoenlijk betaald. Ze worden dus niet uitgebuit! Ook zitten er in dit T-shirt geen nare reststoffen en werken we alleen met milieuvriendelijke druktechnieken. Als je een T-shirt draagt dat gemaakt is van eco-katoen draag je bij aan een schonere wereld en doe je iets goeds voor de mensen die in de katoenindustrie werken.

Heel het jaar door kun je, als je tussen de 6 en 12 jaar bent, deelnemen aan de Creatieve Munitie Tshirt ontwerpwedstrijd. De beste tekeningen worden gedrukt met plantaardige inkt op biologische katoen. Het winnend kind worden uitgeroepen tot één van de designers van Creatieve Munitie, zijn/haar ontwerp zal pronken op ieder door hen ontworpen T-shirt. Per verkocht T-shirt wordt er een deel geschonken aan een goed doel. Doe daarom mee aan de Creatieve Munitie Tshirt ontwerpwedstrijd. Teken, knip, plak, stop al jouw strijd voor een eerlijkere wereld in je ontwerp. en verstuur naar: info@creatievemunitie.nl (let op je bestand moet minimaal 300 dpi zijn). Je mag het zo gek maken als je zelf wilt, als je maar in actie komt voor een wereld die een (beetje) beter, mooier en eerlijker is. En je maakt kans op heel leuke prijzen. Kijk voor informatie en inspiratie op: www.facebook.com/creatievemunitie.