Dansen met Nelien en Susanne Buter werken samen onder de naam Dans & Doe: een educatief, maatschappelijk en cultureel project, dat zich speciaal richt op kinderen in de lagere schoolleeftijd en soms een uitstapje maakt naar volwassen. We combineren expressief dansen*, muziek, drama en creatief bezig zijn met je handen tijdens individuele workshops; brede school activiteiten; in het basisonderwijs of in een culturele instelling als een museum. 

De interessante combinatie van achtergronden zorgt voor een unieke manier van samenwerken waarin Susanne zorgt voor de creatieve inbreng van Doe en Nelien voor de expressieve inbreng van Dans en Drama. Hierdoor maken wij zichtbaar waar de creativiteit van het kind zit. Kinderen worden daarin uitgedaagd, eerst aan den lijve een thema te beleven, waarmee ze vervolgens aan de slag gaan. Uiteraard passen de geboden activiteiten bij de leeftijd en interesses van de groep kinderen waarmee we werken. Voor onderwijs of culturele instellingen sluiten we aan bij de visie, de (leer)doelen en de thema’s waarmee wordt gewerkt op dat moment. Zo verlevendigen wij bijvoorbeeld tentoonstellingen, scheppen een interactieve sfeer, geven het woord aan de kinderen en brengen verdieping aan het onderwerp. Daarnaast streven wij altijd naar lokale ‘samenwerking’ voor onze activiteiten. Onze werkwijze is niet zozeer op het resultaat van deze ene bijeenkomst gericht, als wel het in gang zetten van een creatief proces waar kinderen zelf mee verder kunnen gaan. Meer weten of aanmelden? Neem gerust contact met mij op: info@susannebuter.nl of 06-245 056 97 en voor actuele data kijk bij workshops.

 

*Dans-expressie is een vorm van educatieve dans. Het is een wisselwerking tussen beleving en beweging; je beeld in beweging je beleving uit. Dans-expressie levert daarmee een bijdrage aan de persoonlijke vorming en bewustwording. Op een veilige manier wordt je uitgedaagd om je in dans uit te drukken. Alleen, of samen met de anderen.